Eveniment

Focuri de armă la frontiera moldo-română. Au fost REȚINUȚI cinci contrabandiști de ȚIGĂRI

Pe 25 octombrie 2013, în jurul orei 18.30, o patrulă formată din doi poliţişti de frontieră din cadrul SPF Româneşti a observat un atelaj hipo şi patru persoane care se deplasau dinspre frontieră către localitatea Damideni, județul Botoșani. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor prin voce, polițiștii au fost nevoiţi să tragă opt focuri de armă în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

În urma acţiunii, a fost reţinută cetăţeanul român Cornel C., în vârstă de 23 ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, care avea asupra sa un colet voluminos învelit în folie de polietilenă de culoare neagră ce conţinea ţigări, marca Plugarul. Polițiștii au anunţat echipajele mixte din cadrul SPF Româneşti, Postului de Poliţie Româneşti şi Poliţia oraşului Ştefăneşti, care ajutaţi de câinele poliţiştilor de frontieră, Nira, special antrenat pentru depistarea urmelor, au depistat celelalte trei persoane participante la activitatea infracţională cu un atelaj hipo (căruță).

Poliția de frontieră română a stabilit că ţigările au fost trecute peste râul Prut, din R. Moldova, pe direcţia localităţii Damideni, de cetăţenii români Daniel D., Ionut N., Cornel C. şi Florin L., cu vârste cuprinse între 21 şi 30 de ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani, cu ajutorul unei lansete şi a unei frânghii din nylon.

Activitatea de contrabandă a fost organizată de Daniel L, cetăţean român, în vârstă de 25 ani, care avea rolul de a urmări activitatea poliţiştilor de frontieră pentru a transporta ţigări cu o căruță până în localitatea Damideni.


 
Sursa: Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *