Actualitate

FOCURI DE ARMĂ la frontiera moldo-română. Peste CINCI MII pachete de țigări au fost confiscate

Pentru reținerea bărbatului, care nu s-a supus somațiilor verbale, polițiștii de frontieră au făcut uz de armă, trăgând șapte focuri în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, se precizează într-un comunicat al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

În data de 01 august 2014, pentru valorificarea unor informații deținute, polițiștii de frontieră din cadrul STPF Iași au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 23,30, o patrulă a poliției de frontieră a observat pe direcția localității de frontieră Moreni un grup de persoane ce se deplasa dinspre râul Prut către interior, transportând în spate colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor, însă acestea nu s-au supus somațiilor legale efectuate de lucrătorii noștri, încercând să fugă în vegetația din zonă.

Deoarece bărbații nu s-au supus somațiilor, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase șapte focuri de armă în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

În urma acțiunii a fost reținută o persoană, un cetățean roman în vârstă de 30 ani, care a declarat ca a trecut coletele din R. Moldova in Romania, peste râul Prut, cu ajutorul unei frânghii.

În cele trei colete descoperite erau 5.119 pachete țigări marca ‘Plugarul’, în valoare de aproximativ 56.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatului i s-a întocmit lucrarea penala pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Cercetările continuă împreună cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracționale și depistării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: abcnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *