Actualitate

Focuri de armă la hotar: 10 braconieri au fost prinși de oamenii legii în timp ce pescuiau ilegal în zona de frontieră

Șapte dintre pescari au fost depistați de inspectorii Sectorului Poliției de Frontieră Tudora în conlucrare cu reprezentanții Inspecției ecologice Ștefan Vodă. 

În primul caz este vorba despre cinci locuitori ai orașului Bender, care reușiseră să prindă 60 kg de pește în râul Nistru, ceea ce depășește cantitatea de pește admisibilă de pescuit de către o persoană pe timp de o zi. Moldovenii pentru încălcarea regimului de frontieră s-au ales cu amenzi în mărime de 10 u.c.. În cea de-a doua reținere, pe malul Nistrului doi moldoveni pescuiau în lipsa permisului de pescuit și înștiințării prealabile a polițiștilor de frontieră. Și în cazul dat pentru sfidarea legislației frontaliere, persoanelor le-au fost aplicate amenzi de câte 10 u.c. fiecare.

Trei bărbați care pescuiau pe râul Prut au fost depistați de către inspectorii Sectorului Poliției de Frontieră Brânza, în urma unor acțiuni desfășurate pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de responsabilitate. Două bărci, 30 metri de plase, undiță electrică şi acumulator, găsite la moldoveni au fost ridicate și transmise, conform competențelor, Serviciului Piscicol în vederea continuări cercetărilor.

Astfel, în noaptea zilei de 24 octombrie, pe direcția Colibaș–Foltești patrula Sectorului Poliției de Frontieră Brânza a observat pe apele Prutului o barcă, în care se afla o persoană. La solicitarea inspectorilor de frontieră, persoana a revenit la mal, unde a fost identificată ca locuitor al satului Vadul lui Isac,
raionul Cahul, cu vârsta de 60 ani. Moldoveanul nu avea avizul prealabil al polițiștilor de frontieră și pescuia, cu ajutorul a 30 metri de plasă, pe timp de
noapte în zona de frontieră, fapt pentru care bărbatul a fost amendat cu 10 u.c.. 

În cel de-al doilea caz, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să aplice arma din dotare pentru reținerea a doi tineri braconieri. La data de 25 octombrie 2015, în jurul orei 17.00, pe râul Prut, persoanele realizau activitatea de pescuit cu undița electrică. Bărbații fiind conștienți de ilegalitatea comisă au încercat să fugă de la fața locului, ascunzindu-se în fâșia forestieră din zonă. În aceste condiții, pentru reținerea acestora polițiștii de frontieră au efectuat un foc de avertisment în plan vertical. De la ei s-au ridicat o barcă de lemn, undiță electrică și acumulator de model “Megas”, care împreună cu persoanele reținute au fost transmise Inspectoratului piscicol Cahul.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *