Justiție

Fondatorul companiei de mobilă de bucătărie Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, plasat în arest la domiciliu

Curtea de Apel Chișinău a admis miercuri, 29 martie, recursul avocaților fondatorului companiei de mobilă de bucătărie Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, în vederea plasării lui în arest la domiciliu pentru 20 de zile, transmite Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Astfel, prin decizia irevocabila adoptată, Curtea a respins argumentele procurorilor de prelungire a arestului preventiv. Prin urmare, acesta a fost plasat în arest la domiciliu.

Vă amintim că Mihail Șaran a fost reținut pe 19 ianuarie 2023, la Aeroportul din Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească teritoriul Republicii Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest preventiv.

Împotriva companiei Bismobil Kitchen și a directorului acestuia Mihail Șaran sunt înregistrate 15 plângeri din partea clienților care au încheiat contracte de realizare a bucătăriilor la comandă.

Sute de oameni au rămas fără mii de euro și fără bucătării, după ce magazinele Bismobil Kitchen din toată România au fost închise. În medie, oamenii au plătit aproximativ 6000 de euro, reprezentând un avans de 70% pentru bucătării pe care nu le-au mai primit.

Disperați că nu își primesc nici banii, nici bucătăriile, oamenii au început să facă plângeri de mai bine de o lună la Autoritatea pentru Protecția Consumatorului (ANPC) și Poliție, dar polițiștii și inspectorii OPC se mișcă cu încetinitorul, în ritm de melc, și nu par impresionați de sutele de păgubiți. Așa că între timp, firma a închis toate magazinele din țară, iar reprezentanții ei sunt de negăsit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *