ActualitateEconomie

Fondatorul şi preşedintele Grupului Adani a redevenit cea mai bogată persoană din Asia / Cifrele averii sale

Gautam Adani a redevenit cea mai bogată persoană din Asia, potrivit cifrelor actualizate publicate vineri de Bloomberg Billionaires Index, informează news.ro. Fondatorul şi preşedintele Grupului Adani şi-a recâştigat poziţia de lidet în Asia după ce l-a detronat pe preşedintele Reliance Industries, Mukesh Ambani, care a ocupat primul loc de când Hindenburg Research a acuzat Grupul Adani, într-un raport, de ”manipulare dezordonată a acţiunilor şi fraudă contabilă” de-a lungul deceniilor.

Raportul a erodat încrederea investitorilor şi a redus cu miliarde valoarea de piaţă pentru companiile Grupului Adani.

Victoria lui Adani a venit la doar câteva zile după ce Curtea Supremă a Indiei a anunţat că nu sunt necesare alte anchete în afara controlului în curs de către autoritatea de reglementare a pieţei, Securities and Exchange Board of India (SEBI), care investighează în prezent conglomeratul în urma acuzaţiilor făcute de Hindenburg Research în ianuarie anul trecut.

Grupul Adani are 10 companii cotate la bursă, inclusiv Adani Port, ale crui acţiuni au urcat cu 2,8% în sesiunea de tranzacţionare din Asia de vineri după-amiază. Acţiunile acestor companii au crescut treptat de la dezastrul de la Hindenburg. Vineri, averea netă a lui Adani era de 97,6 miliarde de dolari, acesta fiind s 12-a cea mai bogată persoană din lume, în timp ce averea lui Ambani era de 97 de miliarde de dolari şi se afla pe locul 13, potrivit indicelui miliardarilor Bloomberg. Averea lui Adani a crescut cu 13,3 miliarde de dolari de la începutul anului, în timp ce cea a lui Ambani a crescut cu 665 de milioane de dolari până în prezent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *