Bună Dimineața

„Fontana di Trevi” din fața Poștei Centrale

Și aceasta o spun, pentru că mare mi-a fost mirarea să văd oameni, care sunt în trecere pe lângă punctul ce marchează centrul rețelei de drumuri, aruncând cu monede pe această placă. Astfel, putem vedea cu ușurință bănuți de cinci, 25 sau 50 de bani sau, altfel spus, câți bănuți, atâtea dorințe ale cetățenilor noștri. 

Pe de o parte, acest „fenomen” ne poate indica faptul că majoritatea moldovenilor tind să rămână totuși la fel de „subjugați” superstițiilor, precum arăta un studiu, realizat acum doi ani, potrivit căruia doi din cinci europeni cred cu desăvârșire în superstiții, magie și mai puțin în cercetări științifice și în noile tehnologii.

De cealaltă parte, în contextul în care suntem un popor atât de credul, am putea lua exemplul Italiei, unde „Fontana di Trevi” a strâns monede în valoare de 540 de mii de euro în primele șase luni ale acestui an. Ulterior, banii adunați sunt donați, în mod tradițional, în scop caritabil. Totuși, mi-e teamă că la Chișinău, un asemenea loc strategic ar deveni o altă sursă de existență pentru hoții de buzunare și oamenii străzii…  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *