CSI / Rusia

Forbes. Rusia a lansat 1300 de rachete în Ucraina care ar valoare în jur de 7.5 miliarde de dolari

Costul rachetelor poate varia foarte mult.

În timpul războiului, Federația Rusă a tras 1.300 de rachete în Ucraina , ceea ce l-a costat pe agresor cel puțin 7,5 miliarde de dolari.

Acest lucru este raportat de Forbes.

Ei au calculat că Rusia a lansat 235 de rachete Kalibr în Ucraina. Este dificil de calculat numărul exact de alte tipuri de rachete trase în Ucraina, dar conform Ministerului Apărării pe 24 martie, raportul acestora este următorul: 62% dintre rachete au fost Iskander, 30% au fost rachete de clasa X, iar 8% au fost Tochka-U. .

Costul rachetelor poate varia foarte mult. „Tochka-U”, conform site-ului Military Russia, este estimat la 300 de mii de dolari, costul „Caliber” – 6,5 milioane de dolari, în conformitate cu contractul de export cu India în 2006. Rachetele din clasa X-101 sunt mai moderne și mai avansate decât Kalibr, prin urmare, potrivit experților, sunt de multe ori mai scumpe.

Astfel, conform tuturor estimărilor, costul total al rachetelor trase în Ucraina ajunge la 7,5 miliarde de dolari, această sumă depășește 82 din cele 85 de bugete locale anuale ale regiunilor rusești – toate cu excepția Moscovei, a regiunii Moscovei și a Sankt-Petersburgului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *