Eveniment

Formația „The Amsterdams” vine la Chișinău cu un concert acustic

La baza albumului „Winds Apart” stau piese de pe toate cele trei materiale discografice ale formației. „Este un moment de respiro, de detașare de la vechile obiceiuri de a compune muzica. Într-un fel, am încheiat niște capitole și am încercat să vedem care era esența pieselor de până acum, separând ideile de momentele lor efemere, tributare unor stiluri care ne-au influențat de-a lungul vremii”, explică, bassistul Augustin Nicolae.

„The Amsterdams” a ajuns pe scenele Marii Britanii, Franței, Spaniei, Olandei, Italiei, Ungariei și Cehiei. Mai mult, formația a cântat și în deschiderea concertelor unor trupe precum „The Cranberries”, „Handsome Furs” și „Wolf Parade”. Pe scena din Chișinău nu se vor afla nici pentru prima, a doua și, clar, nici pentru ultima oară, mai ales că vizitele precedente n-au fost date uitării. „Am fost de vreo cinci ori, iar prima experiență a fost la Festivalul „Indie Da-i”. A fost minunat. Mi-a plăcut din start totul, oamenii, locurile, mâncarea. Era prima întâlnire cu un public nou și țin minte entuziasmul ăla nebun”, povestește vocalistul Andrei Hațegan. Iar, în timp ce, Augustin Nicolae se simte de fiecare dată ca acasă și își amintește de publicul chișinăuian ca de unul care „vine la concerte cu inima deschisă, să asculte și să se bucure de muzică”, chitaristul Andrei Ungureanu știe cu siguranță că nu va uita niciodată „cum a primit mărțișoare de la grăniceri”.

 

„The Amsterdams” invită iubitorii de muzică „indie”, pop-rock alternative, să vină la concertul lor și „să cânte împreună, cel puțin versurile „When the sun comes up in the morning / Hello beaches / Waves are falling over you” (n.red.: Când soarele va răsări, vei saluta plajele, iar valurile vor cădea după tine).

Concertul va avea loc vineri, 21 martie, ora 20.00, la Tipografia 5. În deschiderea evenimentului va cânta tânăra interpretă Valeria Stoica. Iar în cadrul evenimentului veţi putea observa lucrările pictoriţei şi fotografului Geta Bagheta.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *