Actualitate

Formuzal reînvie flacăra separatismului: Găgăuzia trebuie să capete statut de REPUBLICĂ în cadrul Republicii Moldova

Declarația a fost făcută de Bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, după ce acum câteva săptămâni o declarație în acest sens a fost făcută și de liderul PCRM, Vladimir Voronin. 

„Majoritatea declaraţiilor demnitarilor moldoveni, care se ocupă de reglementarea conflictului transnistrean, se fac de pe o poziţie de constrângere şi ameninţare. În aşa condiţii, nu se va primi niciun fel de apropiere cu Tiraspolul. Doar în cazul acordării largilor competenţe regiunii trasnistrene, inclusiv dreptul de veto în cazul deciziilor care au legătură cu populaţia din regiune, Moldova poate spera la perspectiva reunificării într-un singur stat", a spus Formuzal pentru gagauzlar.md

Formuzal a mai explicat că statutul pe care îl va avea regiunea din stânga Nistrului în cadrul Moldovei, acesta trebuie să-i fie acordat și Găgăuziei.

„Găgăuzia şi Tiraspolul trebuie egalatate. Locuitorii Găgăuziei au primit sprijinul conducerii de vârf, în persoana lui Vladimir Voronin, când ocupa funcţia de preşedinte al ţării. În cadrul discursurilor rostite în localităţile din autonomie, domnul Voronin nu o singură dată s-a expus asupra acestei formule de reîntregire a ţării. Chiar dacă astăzi liderul comunist are alte lozinci, noi rămânem pe aceeaşi poziţie", a conchis başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal.

Autoritățile centrale de la Chișinău nu au reacționat deocamdată la afirmațiile bașcanului Mihail Formuzal.

Timpul.md (V.D.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *