Politică

Forțele armate ale Ucrainei au pornit un contraatac în Donbas. Rușii forțați să se retragă mai mulți kilometri

Forțele armate ale Ucrainei, ca urmare a acțiunilor lor active de contraatac la scară tactică în zona dintre Sveatogorsk și Kremenaia din regiunea Donbas, au reușit să forțeze unitățile avansate ale inamicului să se retragă din zona Kremenaia-Rubejnoe la câțiva kilometri spre nord-est”, a continuat coordonatorul IS în publicația sa.

Mai mult, Forțele Armate ale Ucrainei au creat o amenințare clară pentru flancul stâng al grupării Izyum a forțelor de ocupație ruse, precum și înaintarea în direcția nord-est către râul Oskol.

„Se pare că, pentru comanda trupelor inamice care operează în această zonă, toate acestea au fost un eveniment destul de neașteptat”, scrie Mashovets.

Potrivit informațiilor publicate, în regiunea Harkov, Forțele Armate ale Ucrainei continuă să împingă unitățile avansate ale armatei ruse de la periferia orașului, eliberând treptat așezările suburbane în direcția Peceneghi și Starîi Saltov, precum și în zona dintre aceste două drumuri.

Ieri, sâmbătă, 16 aprilie, unitățile avansate ale Forțelor Armate ale Ucrainei din această zonă au ajuns în satele Bairak, Kutuzovka și au avansat și în zona Malaia Rogan în direcția est.

„Trebuie remarcat faptul că Forțele Armate ale Ucrainei din regiunea Harkov încearcă, fără îndoială, să opereze activ în direcția sud-est din cartierul industrial al orașului pentru a „complica viața” grupării de trupe inamice Izyumsko-Kupyanskaya. … Conform ultimelor noastre informații, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să avanseze cu succes în această direcție până în satul Malinovka din regiunea Chuguev”, a adăugat Mashovets.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *