CSI / RusiaExterneRăzboi

Forțele armate ucrainene paralizează Rusia în prima linie și continuă să progreseze în trei regiuni simultan. Mobilizarea lui Putin este un ”cadou” pentru Ucraina

Contraofensiva Ucrainei paralizează încercările Rusiei de a transfera muniție suplimentară, rezerve, oameni mobilizați și mijloace de apărare către pozițiile din prima linie, în timp ce trupele armate ucrainene fac progrese în trei regiuni simultan: Herson, Harkov și Lugansk, notează Institutul pentru Studiul Războiului în cea mai recentă analiză a situației de pe front.

Totodată, analiștii americani au remarcat că forțele armate ale Kievului au eliberat mai multe localități de pe malul estic al râului Inhuleț, forțând ocupanții ruși să se retragă spre Herson.

De asemenea, acestea au întrerupt două linii de comunicații terestre rusești în nordul regiunii Herson, împingând trupele rusești la sud de granița dintre Herson și regiunea Dnipropetrovsk spre zona Beryslav, transmite Zairulnational.

Trupele Ucrainei blochează încercările ocupanților ruși de a transfera muniție suplimentară, rezerve, oameni mobilizați și mijloace de apărare către pozițiile de pe linia frontului și continuă să avanseze la est de râul Oskil în regiunea Harkov.

Surse rusești au afirmat că sunt în curs de desfășurare lupte în apropierea de Kreminna.

Surse ucrainene au observat că mobilizarea parțială ordonată de Putin nu reprezintă un pericol pe termen scurt, deoarece contraofensiva ucraineană avansează mai rapid decât poate Moscova să trimită noi forțe pe front.

Șeful serviciilor de informații ucrainene, Kirilo Budanov, a declarat că mobilizarea din Rusia este un „cadou” pentru Ucraina, deoarece Kremlinul se află într-o „fundătură”, prins între eșecurile sale și hotărârea de a păstra teritoriile confiscate.

Înfrângerile de pe front coroborate cu tot mai multe probleme privind mobilizarea parțială au intensificat contrele între naționaliștii pro-Putin, care au devenit din ce în ce mai combativi de când Putin a chemat la arme rezerviștii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *