Război

Forțele armate ucrainene se extind spre est. Șase rachete HIMARS au „aterizat” pe podul Antonov. Ce se întâmplă în prima linie

În estul Ucrainei, continuă ofensiva forțelor armate ucrainene sau, mai precis, flancarea zonei Svatova, un nod de apărare cheie al forțelor rusești în nordul regiunii Lugansk. Analistul militar al Def Mon a analizat și geolocalizat mai multe înregistrări video și a ajuns la concluzia că linia de acțiune a forțelor ucrainene se întinde acum spre est. În plus, luptele s-au intensificat în sud, scrie analistul, citând rapoarte de incendii (rapoartele de incendii pot fi urmărite prin intermediul sistemului FIRMS al NASA).

O ofensivă rusă activă continuă în apropierea orașului Pavlovka din direcția Ugolodar, care se află sub control ucrainean – Armata Ucrainei a reușit să recucerească orașul în vară, acum situația din zonă este dificil de apărat. Forțele armate rusești avansează în partea de sud și est a orașului. Potrivit analistului, începând cu 2 noiembrie, forțele armate ucrainene au reușit să recucerească Pavlovka, precum și Pervomaiske, Novomhailovka, Vodiane și Precistovka în regiunea Donețk.

Corespondentul rus de război Kotenok a raportat că trupele interne ale “RPD” au suferit pierderi în apropiere de Ugledar în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie. În același timp, bloggerul pro-rus Semion Pegov (wargonzo) a scris deschis că “forțele armate rusești au bombardat orașul în sine, în zona Ugledar.

Linia albastră punctată – zona de expansiune AFU

Trupele ucrainene continuă operațiunile de blocare a autostrăzii Svatova-Kremina, pentru a întrerupe liniile de aprovizionare și comunicațiile forțelor armate ruse. De asemenea, trupele ucrainene continuă să atace pozițiile rusești la nord de autostrada Kupiansk-Svatova.

Potrivit expertului militar Leonid Dmitriev, din punct de vedere militar, evenimentele din zona Ugledar-Volnovaha sunt acum mai importante chiar și decât capturarea localității Svatov. “Controlul actual al focului asupra Volnovaha și Melitopol de către Armata Ucrainei promite probleme semnificative pentru gruparea sudică a Forțelor Armate ale FR. Svatove, ca și Bakhmut, este frumos, desigur: victoriile militare în lupte grele, dar, de fapt, Starobelsk sau Troitskoye din nord – noduri logistice cu căi ferate – sunt importante pentru Armata Ucrainei.

Luptele active continuă în apropiere de Bakhmut. Pe 2 noiembrie, au apărut imagini video cu muniție incendiară care bombarda orașul. Potrivit Echipei de informații privind conflictele, acestea sunt cel mai probabil proiectile 9M22S pentru lansatorul Grad.

Analiștii CIT subliniază că în Bakhmut trăiesc civili, că nu toți au fost evacuați și că bombardarea orașului este o crimă de război. Teritoriul se află sub controlul forțelor armate ucrainene, așa că nu există nicio îndoială că forțele armate ruse sunt cele care îl bombardează.

Potrivit proiectului analitic WarMonitor, luptele continuă în Bakhmut, la est și sud-est de oraș, precum și în sud, la sud de Ivangrad și Opytne. Au loc, de asemenea, lupte în tranșee.

În seara zilei de miercuri, 2 noiembrie, au fost reluate bombardamentele asupra orașului Novaya Kakhovka din sudul Ucrainei, au anunțat canalele pro-ruse Telegram. Un incendiu a izbucnit în apropierea centralei hidroelectrice Kakhovska. În plus, o altă lovitură a fost efectuată asupra podului Antonov. O înregistrare video a fost publicată de jurnalistul ucrainean Andri Tsaplienko, iar bloggeri pro-ruși au publicat, de asemenea, rapoarte despre lovitura de pe pod. Unul dintre ei, Iurii Podoliaka, a declarat că lovitura a fost “o salvă de 18 HIMARS, dintre care șase au penetrat sistemul de apărare aeriană, ceea ce înseamnă că este foarte probabil ca Armata Ucrainei să înceapă să se pregătească pentru un atac”. În același timp, expertul militar Leonid Dmitriev notează că loviturile au fost date nu la podul Antonov, ci la o trecere de pontoane din apropiere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *