Actualitate

Forțele de ordine de la Tiraspol au blocat accesul sătenilor la terenurile agricole

În acest fel, forțele de ordine de la Tiraspol au blocat accesul sătenilor la o bună parte a terenurilor agricole care le aparțin. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de primarul satului, Galina Cebanu.

Ea spune că este vorba de un litigiu mai vechi asupra unui pod ce leagă Chircăieștii de Chițcani, localitate controlată de administrația de la Tiraspol, deși se află pe partea dreaptă a Nistrului.

„În orice an ne întâlnim cu aceste probleme. Ei nu ne fac probleme la pământuri, ei fac probleme la păduri, când evacuăm lemnele pe care oamenii le aduna iarna, miliția lor ne pune taxe câte 400 de ruble, ne arestează tractoarele, iar oamenii vor să-i ducă la Bender. Am anunțat organele responsabile care se îndreaptă acum încolo”, a declarat Galina Cebanu.

Surse de la fața locului relatează că sătenii din Chircăiești se adună la un miting de protest spontan împotriva samavolniciei forțelor paramilitare din Transnistria. Accesul localnicilor la terenurile agricole care le aparțin este acum blocat de persoane înarmate, îmbrăcate în uniforme de grăniceri transnistreni.

Căutat polițistul de sector din Chircăiești nu a fost de găsit. În același timp, șeful delegației moldovene în Comisia Unificată de Control, Ion Solonenco, ne-a declarat că la fața locului deja se află reprezentanții Comandamentului Militar Unit și cei ai forțelor de ordine constituționale, care vor prezenta mai multe informații după ce vor analiza situația.

sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *