CSI / Rusia

Forțele nucleare ruse efectuează exerciții militare la nord-este de Rusia. Aproximativ 1000 de militari participă

Forţele nucleare ruse vor efectua exerciţii militare în regiunea rusă Ivanovo, anunţă Ministerul rus al Apărării, relatează Reuters.

Aproximativ 1.000 de militari participă la manevre intense cu 100 de vehicule, inclusiv lansatoare de rachete balistice intercontinentale (ICBM) de tip Yars, potrivit Ministerului rus al Apărării.

„În regiunea Ivanovo, lansatoarele autonome ale sistemului mobil de rachete la sol, Yars din cadrul Forțelor Strategice Nucleare efectuează manevre intense pe rutele de patrulare, ca parte a exercițiilor”, a transmis Ministerul rus al Apărării. 

Pe 27 aprilie, ​​Putin a amenințat că o intervenție din exterior în situația din Ucraina va avea „un răspuns fulgerător” din partea Rusiei. Acesta a adăugat că, în cazul unei amenințări la adresa sa, Rusia va folosi ca răspuns mijloace pe care adversarii săi nu le au, potrivit Tass.

În replică, președintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat că amenințările nucleare a lui Putin, sunt ”iresponsabile”.

„Nimeni nu ar trebui să facă comentarii inutile despre utilizarea armelor nucleare sau despre posibilitatea de a le folosi, este un gest iresponsabil”, a transmis Biden.

Sursa: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *