Economie

Forul IMM-urilor la Moldexpo

Pe lângă faptul că ediţia din anul curent a evenimentului este una jubiliară, ea mai are o semnificaţie – se înscrie în Săptămâna Europeană a întreprinderilor mici şi mijlocii. În acest sens, manifestări similare se desfăşoară în mai multe ţări europene. "Ne-am străduit ca şi în cadrul activităţilor care se vor desfăşura la forum, pe parcursul celor patru zile, subiectul integrării europene să fie unul prezent. Din perspectiva întreprinderilor, integrarea europeană înseamnă, în primul rând, preluarea standardelor europene în materie de calitate, precum şi a altor lucruri oportune şi necesare", a afirmat Valeriu Lazăr.

Programul evenimentului nominalizat include: Expoziţia IMM-urilor şi Conferinţa Internaţională a întreprinderilor mici şi mijlocii, cu participarea oamenilor de afaceri din Cehia, Norvegia, Danemarca, Italia, Germania, România şi R. Moldova.

De asemenea, pe parcursul perioadei respective, va avea loc Concursul naţional "Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM" şi ceremonii de decernare a Premiului "IMM – model de responsabilitate socială". Totodată, vor fi oferite granturi tinerilor antreprenori – participanţi la Programul Naţional de abilitare economică a tinerilor, diplome de gradele I şi II ale Guvernului R. Moldova şi premii pentru învingătorii concursului "Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM", precum şi premii de stat pentru realizări în domeniul calităţii.

Forumul se desfăşoară sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *