Actualitate

Fost comandant șef al NATO în Europa: „Războiul dintre Rusia și Ucraina ar putea dura încă patru până la șase luni”

Cinci luni de zile au trecut de la începutul războiului din Ucraina. Rusia atacă acum puternic în Donbas, unde vrea să preia controlul.

Analiștii militari încearcă să preconizeze când Rusia o să declare „operațiunea militară specială” încheiată.

Opinia unuia dintre ei e că totul o să se termine la finalul acestui an.

Războiul dintre Rusia și Ucraina ar putea dura încă patru până la șase luni și ar putea să se încheie cu un „conflict înghețat”, așa cum a fost cazul în timpul războiului din Coreea, a declarat amiralul în retragere James Stavridis, fost comandant șef al NATO în Europa, citează Nexta.

Rămâne de văzut care o să fie evoluția din teren, atâta timp cât Rusia se pregăteşte pentru următoarea etapă a ofensivei sale în Ucraina, a declarat un oficial militar ucrainean, după ce Moscova a anunţat că forţele sale vor intensifica operaţiunile militare în „toate zonele operaţionale”, transmite Reuterss, relatează News.ro. Rusia pare să regrupeze unităţi pentru o ofensivă spre Sloviansk, un oraş important din punct de vedere simbolic deţinut de Ucraina în regiunea estică Doneţk.

În timp ce livrările occidentale de arme cu rază lungă de acţiune încep să ajute Ucraina pe câmpul de luptă, rachetele şi rachetele ruseşti au lovit oraşele în atacuri care, potrivit Kievului, au ucis zeci de persoane în ultimele zile.

„Nu este vorba doar de lovituri cu rachete din aer şi de pe mare”, a declarat sâmbătă târziu Vadym Skibitskyi, un purtător de cuvânt al serviciilor de informaţii militare ucrainene. „Putem vedea bombardamente de-a lungul întregii linii de contact, de-a lungul întregii linii de front. Există o utilizare activă a aviaţiei tactice şi a elicopterelor de atac. „În mod clar, pregătirile sunt acum în curs de desfăşurare pentru următoarea etapă a ofensivei”, a spus el.

Armata ucraineană a declarat că Rusia pare să regrupeze unităţi pentru o ofensivă spre Sloviansk, un oraş important din punct de vedere simbolic deţinut de Ucraina în regiunea estică Doneţk.

Ministerul britanic al Apărării a declarat duminică că Rusia îşi întăreşte, de asemenea, apărarea în zonele pe care le ocupă în sudul Ucrainei, după presiunea exercitată de forţele ucrainene.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.