CSI / RusiaUE / Nato

Fost comandat NATO: Occidentul trebuie să se pregătească de război. Numai așa îl va descuraja pe Putin

Forțele ruse trebuie scoase din „întreaga Ucraină”, inclusiv din Crimeea, a declarat miercuri ministrul de externe Liz Truss, iar pentru asta, „Vestul trebuie să-și sporească sprijinul acordat”. Abordarea oficialului britanic a fost salutată joi de fostul comandat suprem adjunct pentru Europa al NATO, scrie BBC.

Noua viziune strategică prezentată miercuri seară de Lizz Truss a fost salutată ca „abordare absolut corectă” de fostul comandant suprem adjunct al NATO, generalul Richard Shirreff.

„Această mutare trebuie făcută de întreaga alianță, în ansamblu, iar resursele alocate trebuie să fie semnificative”, a spus Shirreff pentru BBC Radio 4.

Fostul comandant militar a avertizat că Putin ar putea răspunde agresiv, dar a susținut că această escaladare este necesară pentru a arăta Kremlinului adevărata putere a Occidentului.

„Cel mai rău scenariu este un război cu Rusia, dar tocmai pregătindu-se de război, Vestul îl va descuraja pe Putin și l-ar putea face să dea înapoi, pentru că, în cele din urmă, Putin respectă puterea”, a explicat Shirreff.

Ultimele remarci ale ministrului de externe din Marea Britanie reflectă dorința unor state din Occident de a-și spori sprijinul pentru Ucraina, oferindu-i astfel condiții de negociere mai bune în discuțiile de pace cu Rusia.

De asemnea, Truss și-a folosit discursul pentru a clarifica și că Occidentul ar trebui să facă mai mult pentru a descuraja viitoarea agresiune rusă.

Unii oficiali francezi și germani au fost mai precauți în declarații, pentru a nu provoca Rusia, preferând să se concentreze, în schimb, pe o retorică de apărare a Ucrainei.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *