CSI / RusiaRăzboiUcraina

Fost locotenent colonel rus analizează starea armatei lui Putin: ”Trupele Ucrainei luptă de 10 ori mai inteligent”

Un fost locotenent colonel rus consideră că armata Ucrainei luptă „de zece ori mai inteligent” decât rușii dar nu are toate instrumentele necesare să facă progrese majore prin apărările rusești puternic fortificate, conform Express.co.uk.

Serghei Guliaev, care a activat doi ani în războiul din Afganistan, în brigada 58 motorizată, spune că numărul uriaș de victime spune totul despre cât de eficient luptă de fapt armata rusă. De asemenea, el consideră că trupele lui Putin nu au nicio șansă să câștige războiul împotriva a ceea ce el consideră a fi acum cea mai puternică armată profesionistă din Europa.

Șeful armatei ucrainene „încearcă să salveze viețile oamenilor săi, ceea ce este cel mai important lucru”, „nu-și sacrifică trupele în atacuri nesăbuite” și „acționează treptat și corect”. Totuși, fostul ofițer rus admite faptul că armata ucraineană va avea nevoie de avioane de vânătoare precum F16, dar și de artilerie cu bătaie lungă înainte de a putea face progrese majore prin liniile defensive rusești puternic fortificate.

În ceea ce privește starea trupelor ruse, el vede semnele unei viitoare înfrângeri. De la invazia din februarie 2022, Rusia a pierdut peste 3.000 de tancuri și aproximativ 600 de elicoptere și avioane de luptă. „Armata rusă nu era într-o formă potrivită să ducă un război de o asemenea amploare. Din fericire, totul este în avantajul Ucrainei”, a adăugat el.

Lipsa investițiilor în armată este resimțită zilnic de trupele ruse de pe front. Fostul locotenent colonel este în contact cu soldați care luptă în Ucrain și un ofițer i-ar fi spus că a primit zece vehicule blindate pentru soldații săi. Dintre acestea, doar cinci erau pregătite de luptă, ceea ce înseamnă că 50% din echipamentul său nu putea fi folosit. Ofițerul a spus că nu au fost efectuate lucrări de întreținere sau reparații înainte de sosirea sa și nici nu au primit de atunci livrări de piese de schimb sau echipamente noi.

Serghei Guliaev a dat vina pe corupția răspândită printre șefii militari și liderii politici ai Rusiei pentru disfuncționalitatea și dezordinea armatei.

„În Ucraina, Rusia se confruntă cu o populație motivată, cu o armată profesionistă care este acum, în opinia mea, cea mai puternică din Europa. Apoi, aveți tot sprijinul militar din partea Europei. Totodată, armata rusă luptă pe un front de aproape 1.000 km lungime, cu aproximativ 300.000 de soldați. Așadar, când ne raportăm la un front de 1.000 km, împărțindu-l la numărul de soldați – și nu toți sunt pe linia frontului, unii sunt în spate – îți poți face o idee despre câți oameni pe kilometru apără de fapt frontul. Pentru a ataca ai nevoie de un raport de 3:1 în favoarea ta. Pentru a lua cu asalt un oraș trebuie să fie de 10:1. Armata rusă nu poate mobiliza acest nivel de forțe”, a subliniat fostul locotenent-colonel.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *