Război

Fost ofițer Berkut implicat în abuzuri asupra copiilor ucraineni răpiți (VIDEO)

The Insider a reușit să identifice persoana implicată în abuzul asupra copiilor ucraineni care au fost răpiți. Acesta este un fost ofițer Berkut. Timur Olevski, redactorul-șef al redacției The Insider, a declarat acest lucru în cadrul emisiunii de ieri, 1 aprilie.

El a spus că fostul ofițer Berkut, care s-a dovedit a fi implicat nu doar în răpirea copiilor ucraineni, ci și în batjocorirea lor, se numește Valeri Astakhov.

“El locuiește în Evpatoria, a trăit înainte de anexarea Crimeei, continuă să trăiască și acum. Nu știu, apropo, dacă a fost personal pe Maidan sau nu, presupun că a fost”, a declarat Olevski.

Redactorul-șef a precizat că activitățile lui Astakhov au fost confirmate de mărturiile martorilor oculari.

“El a încercat să folosească violența, amenințările și intimidarea, loviturile, printre altele, pentru a bate ucrainismul copiilor. Există martori, copii, care spun că a lovit cel puțin o fată în cap cu un băț metalic în fața lor. Lucrează în Evpatoria, în sanatoriul “Luchistiy”, se prezintă ca membru al Serviciului de Securitate. Dar nu numai în acest sanatoriu, el a fost văzut în trei instituții în care erau ținuți copii luați din regiunea Kherson”, a declarat Olevski.

Potrivit acestuia, copiii au spus că au fost tratați diferit, nu toți rău, dar în mod specific Astakhov era furios atunci când copiii, în special adolescenții de 14-15 ani, manifestau o oarecare dragoste pentru Ucraina, când declarau că Ucraina este patria lor.

“Sau, de exemplu, spunând “Glorie Ucrainei!” sau purtând un fel de simbol sub forma unui steag național sau refuzând să cânte, de exemplu, imnul rusesc, sau pur și simplu discutând despre evenimentele din timpul războiului. El a dus astfel de copii la subsol și a promis că îi va pune “în subsol”, le-a arătat subsolul, i-a lăsat pe unii dintre ei acolo, i-a amenințat și i-a bătut pe unii dintre ei”, a declarat redactorul-șef al publicației.

Jurnaliștii au aflat despre abuzurile asupra copiilor de la un băiat și trei fete care s-au întors de la sanatoriul Luchistiy și au văzut tot ce a făcut Astakhov acolo.

“L-am identificat după numele său de familie: scormonind destul de accidental într-o listă de persoane cu numele de familie “Astakhov” din Evpatoria, am găsit destul de repede o persoană care s-a prezentat ca fiind angajat al administrației Evpatoria”, a declarat Olevsky.

El a adăugat că Astakhov este cunoscut pentru că a dus copii din Donețk în Crimeea în 2014, iar apoi, la întoarcere, a spus că Garda Națională ucraineană urma să tragă în autobuz. Astakhov lucrează acum cu copiii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *