Actualitate

Fost polițist de frontieră de la Giurgiulești și un transportator, reținuți de PCCOCS pentru organizarea migrației ilegale a ucrainenilor

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Sud, de comun cu polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud, au reținut marți, 29 noiembrie, două persoane bănuite de organizarea migrației ilegale pentru mai mulți cetățeni ucraineni, transmite Zdg.md.

Astfel, potrivit PCCOCS, trei dintre aceștia au oferit în total suma de 16 700 de dolari SUA, pentru a putea fi aduși ilegal în Republica Moldova și ulterior să le fie efectuată intrarea legală pe teritoriul R. Moldova în sistemul informațional a datelor privind traversarea frontierei de stat.

„Oameni legii au inițiat cercetările în octombrie 2022. Bănuitul care avea rolul de transportator are vârsta de 59 de ani. Ulterior cazării lor, avea loc legalizarea șederii lor în R. Moldova, prin intermediul unui fost angajat al Poliției de Frontieră, la punctul de trecere a frontierei „Giurgiulești-Reni.” Acesta are vârsta de 42 de ani și s-a eliberat recent din funcția deținută”, precizează reprezentanții Procuraturii.

Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești, persoanele vizate în dosarul penal se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *