CSI / Rusia

Fost strateg al Pentagonului în timpul Războiului Rece: Intervenția armată rusă în Ucraina ar putea avea loc inclusiv din Transnistria

De această părere este fostul strateg al Pentagonului in timpul Războiului Rece, profesor la Universitatea Georgetown, Phillip Karber, exprimată în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune ucrainean 1+1.

„Trebuie să vă așteptați un atac major din partea Rusiei în primăvara anului 2015, așa cum s-a întâmplat la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie 2014. Există mai multe premise pentru asta: Rusia face o rotație la începutul anului, pregătește noi forțe armate pe care le va expune în față. Se va face mai cald. Este cel mai convenabil și cel mai periculos moment. Același lucru s-a întâmplat acum un an, nu există motive să credem că nu se va întâmpla iarăși”, a spus Karber.

Potrivit expertului american, rămân segmente extrem de vulnerabile de frontieră cu Rusia în regiunile Cernihiv, Sumî și Harkiv. Deoarece, toate forțele militare sunt dislocate la est și sud. Mai mult, Rusia și-a concentrat un număr impunător de nave militare în Marea Neagră. Invazia ar putea avea loc inclusiv de pe teritoriul Transnistriei.

sursa: ru.tsn.ua

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *