CSI / Rusia

Fost vicepremier al Rusiei: Serviciile speciale occientale l-ar putea elimina pe Putin cum „a fost ucis teroristul Osama Bin Laden”

Singura șansă ca Vladimir Putin să fie „eliminat” este ca serviciile speciale occidentale să își asume o operațiune similară cu cea prin care a fost eliminat teroristul Osama bin Laden, a declarat fostul vicepremier al Rusiei, Alfred Koh.

Koh, care trăiește în exil, în Germania, de teama persecuțiilor actualului regim, afirmă că președintele rus și-a construit guvernul timp de 22 de ani după principiul „dezbină și stăpânește”, iar „diferitele grupuri din jurul lui Vladimir Putin nu se înțeleg prea bine, ceea ce îi permite să echilibreze balanța”.

Astfel, potrivit fostului om de afaceri, care a acordat un interviu pentru RBC Ucraina, a declarat că există „războaie de tranșee” constante între FSB (Serviciul rus de securitate) – SZR (Serviciul de Informații Externe), pe de o parte, și GRU (Direcția Principală de Informații din armată), pe de altă parte.

De asemenea, Koh, susține că Rosgvardia (Garda Națională) reprezintă „un clan separat”.

Criticile cecenului Ramzan Kadîrov și ale lui Evgheni Prigojin, finanțatorul și fondatorul grupării paramilitare Wagner, la adresa Ministerului Apărării „au apărut acum și sunt o dovadă vie a acestor dispute”.

„Este greu de crezut că oamenii de la vârf, despre care există documente compromițătoare și interceptări telefonice, vor ajunge la o înțelegere ca să-l răstoarne pe Putin. Mai degrabă se vor alinia lângă biroul lui pentru a se da în vileag unul pe celălalt”, susține Koh.

Totodată, Koh nu crede că Putin va fi înlăturat de la putere printr-o revoluție.

„Nu există lideri în Rusia care ar putea conduce acest proces”, spune acesta.

„Judecând după scăderea lentă a sprijinului pentru război, nu există o schimbare radicală în atitudinea oamenilor”.

Potrivit lui Koh, „un scenariu mai probabil este acela ca serviciile speciale occidentale să își asume sarcina de a-l elimina pe Putin, organizând o operațiune specială de genul celei în care a fost ucis teroristul Osama Bin Laden, în 2011, sau generalul iranian Qasem Suleimani, în 2020. Această opțiune poate fi benefică nu numai pentru Occident, ci și pentru Moscova”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *