Social

Fosta șefă a Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe, numită în funcția de ambasador al R. Moldova în India

Fosta șefă a Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe, Ana Taban, a fost numită în funcția de ambasador al Republicii Moldova în India, cu reședința la New Delhi, cea mai proaspătă misiune diplomatică deschisă de Chișinău. O hotărâre în acest sens a fost aprobată miercuri, 6 septembrie, de Guvern, transmite Vocea Basarabiei.

„Pentru țara noastră este extrem de important să dezvoltăm relații de parteneriat și de prietenie cu Republica India, inclusiv în perspectiva intensificării relațiilor comerciale și explorării unor noi piețe de desfacere. Iată prin această prismă are loc această numire”, a declarat ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Ana Taban este licențiată în științe politice și are o diplomă de master în management internațional și inovație. În perioada 2015 – 2018, Ana Taban a activat la Ambasada Republicii Moldova în Franța, fiind consilieră în domeniul politic și economic. Noua ambasadoare are o experiență de 11 ani în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.  

Vă amintim că în această toamnă, cel mai probabil în luna noiembrie, va fi deschisă Ambasada Republicii Moldova la New Delhi. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, care a întreprins în această săptămână o vizită de lucru în India şi a susţinut vineri un briefing, pentru a anunţa rezultatele întrevederilor avute.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

    1. Nu vreți voi sî avețî „țărișoara” voastrî??? Mai bine spus pobedistanul vostru? Mult succes!!!
      Nu mai cerșiți de la România câtă vreme voi sunteți „mândri maldaivani”!!! Descurcați-vă băieți și fete de unii singuri dacă UNIREA vă pute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *