Politică

Fosta viceministră a Finanțelor în Guvernul condus de Pavel Filip, Veronica Sirețeanu-Vragaleva ar putea fi în noua garnitură guvernamentală

Veronica Sirețeanu-Vragaleva l-ar putea succeda la șefia Ministerului Finanțelor pe Dumitru Budeanschi în noua garnitură guvernamentală, au confirmat pentru Anticoruptie.md surse apropiate guvernării. Sireșeanu-Vragaleva este în prezent directoare adjunctă la Camera Americană, organizație care întrunește companii moldo-americane și oameni de afaceri. Anterior ea a lucrat în Inspectoratul Fiscal și a fost viceministră a Finanțelor în Guvernul condus de Pavel Filip.

Veronica Sirețeanu-Vragaleva este doctor în științe economice și magistru în drept specializată în impozitare, cu accent pe cea internațională. În cadrul AmCham Moldova este responsabilă de Advocacy și Dezvoltare, anterior ocupând funcția de Policy Manager în cadrul aceleiași organizații. În portofoliul acesteia intră și coordonarea activității Comitetului Fiscal al AmCham Moldova.

Ea are peste 10 ani experiență în cadrul sistemului public, activând anterior la Serviciul Fiscal de Stat și în calitate de viceministru al Finanțelor.

Echipa noului Guvern, pe care o formează Dorin Recean, candidatul promovat de Maia Sandu, va păstra în mare parte miniștrii din Guvernul condus de Natalia Gavriliță, dar vor fi și câțiva miniștri noi. Se așteaptă noi miniștri la Justiție, Finanțe, Educație și la Dezvoltarea Teritoriului.    

Vă amintim că la 10 februarie 2022, Guvernul Gavrilița și-a dat demisia.

Sursa: Anticoruptie.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *