Social

Fostul ambasador al SUA, Dereck Hogan, a revenit la Chișinău. Cine îl va însoți?

Fostul ambasador al SUA, Dereck Hogan, a revenit la Chișinău. Oficialul efectuează o vizită oficială în calitate de asistent adjunct principal al secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice al SUA.

Ambasada americană anunță că miercuri, 15 martie, vor avea loc mai multe întrevederi. De asemenea, din delegația oficială mai fac parte Lisa Johnson, Adjunctul principal al secretarului adjunct al Biroului pentru Afaceri Internaționale pentru Narcotice și Aplicarea Legii (INL); Laura Cooper, Asistentul adjunct pentru Rusia, Ucraina și Eurasia al Secretarului apărării; Generalul de brigadă Daniel T. Lasica; Asistentul Adjunct al Administratorului USAID în cadrul Biroului pentru Europa și Eurasia, Mark Simakovsky; Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat pentru programe academice din cadrul Biroului pentru afaceri educaționale și culturale, Ethan Rosenzweig; Directorul pentru Europa din cadrul Biroului pentru democrație, drepturile omului și muncă (DRL), Tom Selinger; directorul regional al Corpului Păcii pentru Europa, Mediterana și Asia, Rebecca Sharp, precum și alte persoane din cadrul guvernului Statelor Unite, scrie Realitatea.md.

„Această reuniune reprezintă o oportunitate pentru Statele Unite și Republica Moldova de a intensifica cooperarea noastră pe teme cheie, inclusiv creșterea oportunităților economice și a rezilienței energetice, promovarea statului de drept și a bunei guvernări, combaterea amenințărilor de securitate și cibernetice și dezvoltarea în continuare a legăturilor interumane”, mai notează misiunea diplomatică.

Menționăm că Dereck Hogan a condus misiunea diplomatică americană din Chișinău în perioada 2018-2022. Delegația ar urma să se afle în Republica Moldova până pe 15 martie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *