Externe

Fostul ambasador al Vaticanului în Franţa, judecat în urma unor acuzaţii de molestare sexuală

Procurorii au deschis o anchetă după ce un oficial de rang secund din Primăria Parisului l-a acuzat pe arhiepiscopul Luigi Ventura, nunţiul papal în Franţa, pe atunci în vârstă de 74 de ani, că l-a molestat în ianuarie 2019, iar autorităţile din primărie au depus o plângere la procuratura din Paris.

Avocatul lui Ventura a respins acuzaţiile.

Vaticanul i-a ridicat anul trecut imunitatea diplomatică lui Ventura, iar prelatul a demisionat din funcţie în luna decembrie.

Un oficial al Primăriei din Paris a declarat pentru Reuters anul trecut că în ianuarie 2019, în timpul discursului de Anul Nou al primarului Anne Hidalgo, Ventura i-a mângâiat în mod repetat fesele angajatului care a făcut plângerea.

De atunci, alţi trei bărbaţi au formulat acuzaţii similare.

Jade Dousselin, avocatul unuia dintre bărbaţi, un manager în cadrul Primăriei în vârstă de 39 de ani la acea vreme, a declarat că persoana pe care o reprezintă a fost molestată în 2018.

Avocatul lui Ventura, Bertrand Ollivier, nu a putut fi imediat contactat pentru comentarii. În iulie, el a declarat la postul de radio Europe 1 că Ventura urma să se prezinte în faţa instanţei pentru a-şi apăra onoarea şi nevinovăţia şi că prelatul respinge cu tărie acuzaţiile.

Ventura a fost ambasador al Vaticanului în Franţa între 2008 şi 2019, după misiuni similare în mai multe ţări africane şi în Canada.

Biserica Romano-Catolică din întreaga lume s-a confruntat în ultimii 20 de ani cu numeroase scandaluri de abuz sexual, ale căror victime sunt deseori copii. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *