Justiție

Fostul angajat al Ambasadei Republicii Moldova la București, învinuit de abuz în serviciu – trimis pe banca acuzaților

Dosarul fostului consilier al Secției consulare din cadrul Ambasadei Republica Moldova la București, pus sub învinuire într-un dosar de abuz de serviciu, a fost remis în instanța de judecată, anunță Procuratura Generală (PG).

Potrivit materialelor cauzei, angajatul misiunii diplomatice a ascuns numărului real de solicitări servicii consulare, a perceput și necontabilizat taxele pentru eliberarea de către Ambasada Republicii Moldova la București a adeverințelor de confirmare a permiselor de conducere, eliberate de Agenția Servicii Publice a Republicii Moldova, în scopul preschimbării permiselor de conducere moldovenești pe cele românești, în rezultat cauzând un prejudiciu de 1 796 622 lei, transmite Deschide.md.

Astfel, în cadrul audierii, învinuitul și-a recunoscut vina și benevol a restituit în bugetul de stat prejudiciul cauzat Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în suma de 1 796 622 lei.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă amendă în mărime de la 67 500 la 117 500 lei sau cu închisoare de la 2 la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Slava Ucraina !!!! Statul criminal medieval rus trebuie sa dispara. Moldova trebuie sa-si recastige libertate pierduta in 1945.

  2. Coruptia de la ambasade are un efect dublu. Amoral si antiStatal. Bate in ambele idealuri. Probabil că 7 ani detentie, plus returnarea celor agonisite ILEGAL/ilicit, , va fi un semnal si pt alt OSTAPI BENDERI de la ambasade si consulate etc . Se simte lipsa unei mega inchisori republicane , gen Salvador, care să ,,găzduiască toți cei certati cu Legea.. Probabil c[ locul ei ideal ar fi fost pe terenul l fostluilui stadion republican, sau undeva in aria Gradinii zoologice….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *