Actualitate

Fostul deputat democrat fugar, Vladimir Andronachi, anunțat în căutare internațională prin Interpol

Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi, care a fugit din Republica Moldova anul trecut, iar numele lui vizat în mai multe dosare de rezonanță (Metalferos, Frauda bancară, Consulatul Republicii Moldova la Odesa), a fost anunțat în căutare internațională prin intermediul Interpol, susține Deschide.MD.

Astfel, potrivit surselor, organele de drept ale Republicii Moldova au fost anunțate de către reprezentanții Interpol despre faptul că Vladimir Andronachi a fost inclus în sistemul de căutare internațională, pentru arest și extrădare.

Menționăm că pe 23 septembrie 2021 Procuratura Anticorupție, împreună cu Serviciul de Informații și Securitate au efectuat, mai multe percheziții într-un episod vizând dosarul „frauda bancară”.

Procurorii au descoperit fapte de spălare de bani de către mai multe grupuri criminale organizate, fiind sustrase aproximativ 32 milioane de lei de la Banca de Economii, sub falsul pretext al unei pretinse investiții efectuate la respectiva instituție financiar-bancară. De asemenea, Andronachi este bănuit și de tentativa de deposedare a sediului Consulatului Republicii Moldova or. Odesa (Ucraina).

Știrea se actualizează…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *