Actualitate

Fostul deputat PDM, Vladimir Andronachi, cercetat în dosarul „frauda bancară” pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, a fost eliberat din Penitenciarul Nr. 13

Fostul deputat al Partidului Democrat Vladimir Andronachi, considerat un participant important în schemele de jaf bancar organizate de oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, a fost eliberat din închisoarea nr. 13 după aproape șase luni de arest preventiv. Acest lucru a fost decis miercuri, 19 aprilie, târziu, de către judecătorul de la Judecătoria Chișinău, Tatiana Bivol, care a dispus ca Andronachi să fie plasat în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.

Astfel, eforturile echipei de apărare a lui Andronachi , care a susținut în instanță și l-a comparat pe acesta cu Contele de Monte Cristo, au avut succes.

Totuși, această decizie i-a înfuriat pe procurori, care sunt gata să conteste hotărârea la o instanță superioară pentru a-l vedea din nou pe omul lui Plahotniuc după gratii.

Menționăm că Vladimir Andronachi a fost arestat pe 2 noiembrie 2022 în Ucraina și extrădat în aceeași zi la poliția de frontieră moldovenească.

Procurorii îl acuză pe fostul deputat, care era fugar de ceva timp, de cauzarea unui prejudiciu în dauna statului în sumă de peste 26 de milioane de lei. “Astfel, banii sustrași în sumă de peste 1 milion de dolari și circa 800.000 de euro au fost spălați pe conturile altor companii legate de organizația criminală condusă de Vladimir Plahotniuc, precum și a companiilor din cadrul grupului criminal organizat condus de Vladimir Andronachi, ceea ce a creat condițiile necesare pentru stratificarea și integrarea banilor sustrași în circuitul legal național și în alte țări”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *