ActualitateJustiție

Fostul deputat transfug, Vladimir Vitiuc, plasat în arest la domiciliu. Ce e cu soarta lui Reșetnicov și Sîrbu?

Fostul deputat Vladimir Vitiuc, învinuit de îmbogăţire ilicită în dosarul parlamentarilor comuniști, care au trecut la democrați în 2015, a fost lăsat să stea în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Curtea de Apel Chişinău a respins, luni demersul procurorilor anticorupţie privind revenirea lui Vitiuc în penitenciar şi a menţinut decizia instanţei de fond, transmite Anticoruptie.md.

Decizia a fost luată în lipsa lui Vitiuc, acesta fiind reprezentat de apărători care au invocat că clientul său este afectat de hemoragie după ce a fost operat în timp ce se afla în arest preventiv.

Curtea de Apel programase să se pronunţe luni şi în privinţa ex-deputaţilor Sergiu Sîrbu şi Artur Reşetnicov. Astfel, instanţa a amânat pentru marţi examinarea demersului în privinţa lui Sergiu Sîrbu care nu s-a prezentat la şedinţa de judecată.

Prelungirea mandatului de arestare în privinţa lui Artur Reşetnicov a fost amânată pentru vineri după ce avocaţii fostului deputat au anunţat instanţa că clientul lor a fost internat în spital, luni dimineaţă.

Amintim că săptămâna trecută Curtea de Apel Chişinău a dispus transferarea ex-deputatului Anatolie Zagorodnîi pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13, după ce Judecătoria Chişinău l-a plasat în arest la domiciliu, la fel ca şi pe Reşetnicov, Sîrbu şi Vitiuc.

Cei patru ex-deputaţi transfugi au fost puşi sub arest preventiv pentru 30 de zile pe 4 februarie curent. Violeta Ivanov a primit atunci mandat de arestare pentru 20 de zile, ulterior fiind plasată în arest la domiciliu.

Amintim că cei cinci foști deputați care erau „cot la cot” cu Vladimir Plahotniuc au fost reținuți pe 2 februarie, după ce procurorii anticorupţie au descins la 13 foşti parlamentari din PCRM, care au părăsit formaţiunea condusă de Vladimir Voronin și care au aderat la Partidul Democrat. Aceştia sunt învinuiţi de îmbogăţire ilicită.

Cei 14 foşti deputaţi sunt Alexandr Banicov, Anatolie Zagorodnîi, Boris Golovin, Anatolie Gorilă, Igor Vremea, Corneliu Mihalache, Galina Balmoş, Sergiu Stați, Elena Gudumac, Petru Porcescu, Victor Mîndru, Violeta Ivanov, Artur Reşetnicov, Vladimir Vitiuc.

În urma investigaţiilor preliminare, s-a stabilit că cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350.000 de lei, iar în alte cazuri această diferență atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.

Sursa: Anticoruptie.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *