Actualitate

Fostul director al ASP, Serghei Railean, reținut pentru 72 ore

Perchezițiile au fost desfășurate la domiciliul fostului director, în Chișinău. În urma perchezițiilor polițiștii au ridicat purtători de informații, care urmează a fi supuse expertizării informatice, pentru continuarea obiectivă a investigațiilor.

Acțiunile procesual-penale efectuate vin să fortifice probatoriul acumulat de autoritatea de investigație cu referire la infracțiunile de care este bănuit figurantul, legate de abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu, transmite realitatea.md.

Mai exact, în perioada în care a condus Agenția, acesta a facilitat emiterea actelor de identitate – buletine de identitate și a pașapoartelor – pe numele mai multor persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, cu încălcarea vădită a procedurilor stabilite, inclusiv în lipsa solicitanților acestor acte.

Trebuie menționat faptul că acțiunile de care reținutul este bănuit au fost comise în favoarea organizației criminale „Plahotniuc”, este arătat în nota informativă PCCOCS.

Investigațiile continuă, iar procurorii PCCOCS vor decide asupra necesității solicitării aplicării măsurilor preventive în privința bănuitului.

Amintim că miercuri, 17 noiembrie, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), au descins acasă la un fost șef al Agenției Servicii Publice (ASP).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *