CSI / Rusia

Fostul director al CIA își bate joc de armata rusă. „Luptă doar prin număr, nu prin pricepere”

Fostul director al CIA a spus care va fi următoarea etapă a invaziei ruse.

În cazul unei noi ofensive a Federației Ruse în Ucraina, ocupanții vor fi asistați de terenul de stepă deschisă, cu toate acestea, Forțele Armate ale Ucrainei vor compensa acest lucru datorită faptului că rușii luptă nu cu pricepere, ci cu numerele.

Această opinie a fost exprimată de fostul director al CIA, fost comandant al Comandamentului Central al SUA și al forțelor SUA și NATO din Irak și Afganistan, generalul David Petraeus, scrie Ukrinform.

Potrivit expertului, în „bătălia pentru Kiev” ucrainenii au fost ajutați, în special, de zona împădurită, ceea ce nu se va întâmpla în sud și est, unde predomină zonele de stepă.

„Există o zonă deschisă, spre deosebire de cum arată în jurul Sumy, Cernihiv sau Kiev. Adică, acesta este un teritoriu mai favorabil pentru a merge pe un front larg, forțe de tancuri etc. Prin urmare, trebuie să ne rugăm ca, să spunem , au fost ploi și că deplasarea vehiculelor blindate ale Federației Ruse a fost dificilă din cauza condițiilor meteo”, spune generalul american.

Potrivit acestuia, Ucraina a demonstrat deja capacitatea de a lupta și de a lupta eficient și cu succes.

„Și, deși terenul nu va fi atât de favorabil pentru trupele ucrainene, totuși, este posibil să se compenseze cumva acest lucru, pentru că rușii luptă doar prin număr, nu prin pricepere”, a adăugat el.

Invadatorii ruși, potrivit lui Petraeus, au încercat până acum fără succes să treacă prin linia de apărare pentru a crea un cazan pentru apărătorii ucraineni. El a sugerat, de asemenea, că trupele ruse de lângă Harkov sunt menite să tragă asupra lor armata ucraineană, astfel încât să nu poată opera în alte direcții.

Separat, el și-a exprimat admirația pentru acțiunile forțelor ucrainene din Nikolaev, care au împiedicat Rusia să avanseze spre Odesa.

Anterior , Ministerul Apărării a spus că Rusia nu are un plan strategic , ei sunt de planificare pentru câteva zile .

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *