Actualitate

Fostul director TV8, Andrei Beșliu, a fost numit șef la „Franzeluța”

Comisia de concurs a ales noul director general al Combinatului de panificație din Chișinău SA „Franzeluța”, în persoana lui Andrei Beșliu. El a acumulat cel mai mare scor din cei patru candidați admiși la etapa de interviu, anunță Agenția Proprietății Publice (APP), transmite Realitatea.md.

Anterior, Andrei Beșliu a activat în câteva companii petroliere, de retail și media și are o vastă experiență managerială.

Andrei Beșliu este soțul fostei prezentatoare Oxana Iuteș. Până în anul 2019, acesta a ocupat funcția director TV8.

Scandalul de Franzeluța a durat mai bine jumătate de an. În luna aprilie, angajații au cerut o reprezentare mai mare în Consiliul de Administrație a companiei.

Ulterior APP, declara că a luat act de opiniile angajaților și de acțiunile de protest organizate și va solicita consiliului să investigheze acest incident cât si doleanțele de reprezentare a intereselor a tuturor celor peste 1500 de muncitorilor la Franzeluța și o evaluare performanțelor actualului director interimar, Victor Matcov, inclusiv a luat act despre investigațiile procurorilor și SIS referitor la sistarea livrărilor de produse de panificație în februarie 2022 și a achizițiilor în întreprindere.

Franzeluța este cel mai m are producător de pâine din Republica Moldova cu o cotă de piață de 20% din total. În țară, per total, sunt 5 producători de pâine.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *