Ucraina

Judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus, condamnat la 10 ani de închisoare: A luat o mită în valoare de 150 de mii de dolari

Fostul judecător ucrainean, Nicolae Ceaus a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Tribunalul Districtual Dneprovsky din Kiev l-a condamnat pentru luare de mită. Verdictul a fost dat în această dimineață și prevede, inclusiv, privarea dreptului de a ocupa funcții în justiție pe o perioadă de trei ani, precum și confiscarea averii, scrie Publika.md

Controversatul fost magistrat a fost luat în detenție direct din sala de judecată. 

Avocatul lui Ceas a declarat că decizia instanței este nefondată și că o va contesta. De cealaltă parte, procurorul s-a arătat mulțumit de verdict. 

Nicolae Ceaus a fost acuzat că a luat o mită în valoare de 150 de mii de dolari, cea mai mare mită înregistrată vreodată în Ucraina, notează agenția UNIAN.

S-a întâmplat în 9 august 2016. Banii erau pentru a pronunța o sentință favorabilă inculpaților. Fabuloasa sumă a fost, ulterior, ascunsă în două borcane de sticlă. Pe unul l-a îngropat în curtea sa. 

Tot în 2016, în septembrie, Rada Supremă a aprobat demersul Procuraturii Generale (PG) privind reținerea și arestarea fostului judecător. Atunci Nicolae Ceaus a fugit din Ucraina și s-a refugiat în Republica Moldova, de unde a fost răpit de un grup înarmat de persoane şi dus în portbagaj în Ucraina. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *