ActualitateJustiție

Fostul judecător, Vladislav Clima va fi audiat în calitate de bănuit în cazul îmbogățirii ilicite

Ex-președintele Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima, a fost citat la Procuratura Anticorupție, unde urmează să fie audiat în calitate de bănuit. Printr-un comunicat de presă, instituția anunță că ieri oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul și automobilul lui Clima, vizat în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, scrie Realitatea.md.

Totodată, Procuratura anunță că procurorii anticorupție au descins cu percheziții la ex-magistratul vizat, numai după obținerea acordului prealabil al Consiliului Uniunii Avocaților. Deși procurorii anticorupție la 5 aprilie au înaintat demers în adresa Consiliului Uniunii Avocaților în vederea obținerii acordului prealabil pentru efectuarea perchezițiilor,  iar dispozitivul deciziei a fost emis la 7 aprilie, numai la insistența procurorilor anticorupție dispozitivul deciziei a fost transmis procurorilor, abia la 11 aprilie.

Astfel, în rezultatul perchezițiilor efectuate la ex-magistratul vizat, procurorii nu au depistat și nu au ridicat obiecte și documente relevante pentru cazul examinat, iar în privința ex-magistratului nu a fost aplicată nici o măsură procesuală de constrângere.

În prezent, se efectuează mai multe acțiuni de urmărire penală pentru asigurarea investigării complete și obiective a cazului dat. Procuratura dă asigurări că toate acțiunile oamenilor legii au loc cu asigurarea respectării principiului prezumției de nevinovăție a persoanei investigate, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților legitime.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *