InternaționalUcraina

Fostul ministru britanic al apărării îl îndeamnă pe președintele Ucrainei să sporească mobilizarea. „Înțeleg dorința președintelui de a păstra tineretul pentru viitor”

Fostul ministru britanic al apărării, Ben Wallace, consideră că președintele Volodimir Zelenski ar trebui să sporească mobilizarea în Ucraina. Într-un comentariu pentru The Telegraph, el a subliniat că Kievul nu se poate opri nici măcar pentru o singură zi.

„Vârsta medie a luptătorilor de pe front este de peste 40 de ani. Înțeleg dorința președintelui Zelenski de a păstra tineretul pentru viitor, dar adevărul este că Rusia mobilizează în secret întreaga țară”, notează Wallace. „Putin știe că pauza va da timpul necesar să creeze o nouă armată. Prin urmare, așa cum a făcut-o Marea Britanie în 1939 și 1941, poate că este timpul să reevaluăm amploarea mobilizării Ucrainei”, spune fostul ministru.

Astfel, potrivit acestuia, astăzi întreaga lume urmărește dacă Occidentul are hotărârea de a-și apăra propriile valori și un sistem bazat pe reguli.

„Ceea ce facem acum pentru Ucraina va determina direcția întregii noastre securități pentru anii următori”, a adăugat el.

Wallace le-a cerut partenerilor să trimită mai multe rachete Storm Shadows și rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune pentru ca Ucraina să aibă succes pe câmpul de luptă, ceea ce nu va permite comunității internaționale să se divizeze și nu va permite lui Putin să câștige timp.

Ben Wallace a spus anterior că atacurile ucrainene asupra Flotei Ruse de la Marea Neagră sunt o evoluție complet firească a evenimentelor.

„Rusia nu poate folosi flota de la Marea Neagră pentru a lansa lovituri împotriva populației civile și a infrastructurii civile din Ucraina și nu se poate aștepta ca Ucraina să nu atace aceste bunuri care comit crime de război”, a scris fostul ministru al apărării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *