CSI / Rusia

Fostul partener al ginerelui lui Elțin, găsit mort într-o casă din Rubliovka

Publicația „Moskovski Komsomoleț” (MK) scrie joi, 23 februarie curent, că fostul partener al ginerelui lui Elțin în afacerea cu petrol a fost găsit mort într-o casă de la Rubliovka. Veaceslav Rovneiko, împreună cu ginerele lui Boris Elțîn, Leonid Diacenko, au fondat în 2000 Urals Energy N.V., care a strâns 131 de milioane de dolari la o IPO la Londra în 2005. Rovneiko a fost găsit într-o casă din regiunea Odințovo.

„Un important om de afaceri petrolier de la sfârșitul anilor 1990 și fost partener al ginerelui primului președinte rus Boris Elțin, Veaceslav Rovneiko, a fost găsit mort într-o casă de lângă Moscova, în cartierul urban Odințovo”, transmite MK și Realitatea.md.

Publicația nu a oferit și alte detalii. Alte instituții de presă rusă au trimis solicitări către serviciul de presă al Direcției principale a Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei pentru regiunea Moscova, însă deocamdată nu au reușit să dobândească vreun comentariu oficial.

Rubliovka este un nume neoficial pentru teritoriul de la vest de Moscova de-a lungul autostrăzilor Rubliovo-Uspenski, Podușkinski, prima și a doua Uspenski, care include o parte a teritoriului districtului Odințovo din regiunea Moscovei. Acolo sunt construite doar vile de elită ce aparțin unor persoane influente, cum ar fi oficiali, funcționari înalți în stat sau celebrități.

Veaceslav Rovneiko s-a născut în 1959. A absolvit MGIMO, în anii 1980 a lucrat la VO Soiuznefteexport, după care a lucrat ceva timp în Belgia. Din 1999 până în 2002, a fost prim-vicepreședinte al companiei petroliere Komi-Urals. În 2000, împreună cu Leonid Diacenko, la acea vreme soțul fiicei lui Elțin, Tatiana Diacenko, a fondat Urals Energy N.V., care în 2005 a organizat o ofertă publică inițială (IPO) la Bursa de Valori din Londra și a strâns 131 de milioane de dolari. Mai târziu, Rovneiko, care la momentul IPO deținea aproximativ o treime din acțiunile companiei, a dat-o în judecată din cauza datoriei rezultate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *