ActualitateJustiție

Fostul premier Pavel Filip, citat de procurorii PCCOCS pentru audieri

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, au desfășurat pe parcursul zilei de vineri, 6 mai, percheziții în dosarul tentativei de deposedare a statului de sediul Consulatului Moldovei în orașul Odesa din Ucraina.

Perchezițiile au avut loc în mai multe locații din Chișinău, inclusiv la fostul prim-ministru al Moldovei, Pavel Filip, un fost consul al Moldovei la Odesa și la o persoană din anturajul „Grupului Andronachi.”

„Oamenii legii au ridicat de la aceștia dispozitive de comunicații, suporturi de stocare, documente, ștampile și înscrisuri de ciornă. Urmează ca cele ridicate să fie examinate în cadrul urmăririi penale. Ulterior perchezițiilor și coroborării cu alte probe din dosar,  procurorii PCCOCS i-au citat pentru audieri pe figuranții din dosar. Urmează să fie citate și alte persoane, inclusiv alți demnitari de stat”, se arată în nota informativă a Procuraturii.

Responsabilii spun că, urmărirea penală continuă, în vederea cercetării tuturor aspectelor infracțiunii și a tuturor persoanelor implicate, timp în care cei vizați se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Amintim că, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au efectuat vineri, 6 mai percheziții la domiciliul fostului prim-ministru al țării, Pavel Filip, în cadrul unei cauze penale pornită pe faptul tentativei de deposedare a Republicii Moldova, de sediul Consulatului țării noastre din orașul Odessa Ucraina.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *