Justiție

Fostul președinte al Curții Constituționale din R. Moldova, Alexandru Tănase, cere un consens larg în reforma justiției: „Ignorarea recomandărilor Comisiei de la Veneția nu este soluția”

Potrivit unei recomandări făcute de fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, legislativul ar trebui să inițieze discuții cu reprezentanții puterii judecătorești și să continue reforma justiției numai după obținerea unui consens larg, în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția.

„ Cu referire la opiniile Comisiei de la Veneția furnizate în ultimii trei ani –din păcate, presa le-a prezentat foarte superficial și a decupat, a extras chestiile plăcute, care convin liniei partidului. Dar, în ansamblu, nu am avut nicio opinie a Comisiei de la Veneția care să fi dat undă verde proiectului supus discuțiilor. Au fost mai multe avize asupra evaluării judecătorilor, reformei CSJ, reformei procuraturii și, per ansamblu, a fost o voce critică. Acum soluția este dialogul și transparența totală. Abținerea Parlamentului de a adopta legi cu dedicație pentru a debloca. Pentru că legile nu se dau pentru situații concrete, ele trebuie să aibă caracter general”, a spus ex-președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *