ActualitateExterne

Fostul primar al Taipei-ului, arestat într-un dosar de corupţie, a fost pus în libertate

Un tribunal din Taiwan a ordonat luni punerea în libertate a fostului primar al Taipei-ului şi fost candidat la preşedinţie, Ko Wen-je, arestat la sfârşitul săptămânii trecute într-un dosar de corupţie, instanţa hotărând că nu există dovezi suficiente pentru a justifica detenţia sa, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ko Wen-je, liderul Partidul Popular Taiwanez (TPP), a candidat la preşedinţie în ianuarie şi a obţinut aproximativ un sfert din voturi.

El a fost arestat sâmbătă pentru presupusul său rol într-un scandal de corupţie care a implicat un proiect imobiliar, care ar avut loc în timpul mandatului său de primar al Taipei-ului, între 2014 şi 2022.

Însă tribunalul din Taipei a declarat luni că acuzarea nu are suficiente probe pentru ca fostul primar să fie menţinut în arest, spunând că există încă posibilitatea unor “alte explicaţii rezonabile pentru probele prezentate de procurori”.

“Nu se poate concluziona că acuzatul a încălcat legea cu bună ştiinţă”, a adăugat instanţa.

După eliberare, Ko Wen-je le-a declarat jurnaliştilor că nu există “nicio dovadă” a implicării sale în scandalul imobiliar.

Ko a negat în mod repetat orice faptă greşită în acest caz, însă el şi partidul său au recunoscut că fondurile utilizate în timpul campaniei sale prezidenţiale nu au fost declarate corect, într-un caz separat care a apărut după scrutin.

Săptămâna trecută, în urma acestor dezvăluiri, el şi-a cerut scuze susţinătorilor săi şi a anunţat că îşi ia un concediu personal de trei luni de la conducerea partidului său.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *