Ultima oră

Fostul primar al unui sat din Briceni riscă să ajungă după gratii

Ulterior, agentul economic condus de soţia primarului a obţinut dreptul de arendă asupra teritoriilor nou – formate. Mai mult ca atât, arendaşul a achitat o plată anuală în mărime de 2140 lei, deşi, conform prevederilor legii acesta trebuia să achite 4 266 lei, cauzând astfel primăriei un prejudiciu material în sumă de 12 800 lei.

Fostul primar mai este învinuit că, deşi a beneficiat de un lot de pământ, acesta şi-a mai atribuit un teren agricol, astfel cauzând un prejudiciu bugetului primăriei în sumă de 6277 lei.

Într-un alt episod, învinuitul este acuzat că, fiind în exerciţiul funcţiei, a încheiat patru contracte fictive prin care rudele sale apropiate urmau să îndeplinească lucrări de reparaţie în Casa de Cultură, deşi acestea nu au îndeplinit lucrările nominalizate. Mai târziu, în baza unor procuri, învinuitul a acţionat primăria în judecată din numele rudelor sale în vederea achitării presupuselor creanţe şi dobânzi de întârziere în sumă totală de peste 111 mii lei.

Ultima acţiune ilegală de care este învinuit fostul primar constă în faptul că, deşi Consiliul local i-a atribuit soţiei sale în folosinţă un teren agricol, acesta a obligat-o pe secretara Consiliului să modifice conţinutul deciziei. În rezultat, femeia a mai intrat în posesia unui teren de 0,4181 ha, cauzând bugetului primăriei un prejudiciu material în sumă de 8 615 lei.

sursa: timpul.md (TTM)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *