Justiție

Fostul primar interimar al mun.Chișinău, trimis pe banca acuzațiilor pentru depășirea atribuțiilor de serviciu

Fostul primar interimar al municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, a fost trimis pe banca acuzaților pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

Astfel, potrivit procurorilor, pe când deținea funcția de demnitate publică, inclusiv patronarea activității Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, acuzatul a semnat certificatul de urbanism eliberat unei companii, prin care a fost permisă elaborarea documentației de proiect pentru construirea unui complex polifuncțional cu profil de agrement, odihnă și alimentație publică, contrar prevederilor Codului funciar și în lipsa unor drepturi de deținere sau posesie de către o societate cu răspundere limitată a unui teren amplasat în sectorul Râșcani al capitalei, precum și în lipsa Avizului pozitiv al Asociației de gospodărire a spațiilor verzi, transmite Deschide.md.

De asemenea, acesta a semnat și a eliberat unei alte societăți comerciale autorizația de construcție prin care a permis construirea unui obiectiv prin reducerea suprafeței spațiilor verzi dintr-un scuar di sectorul Rîșcani, fapte prin care a cauzat Primăriei mun. Chișinău un prejudiciu material în mărime totală de 883 000 lei, dintre care 715 000 lei – valoarea lotului de teren, precum și 168 000 lei – în rezultatul reducerii spațiilor verzi. 

Învinuitul pledează nevinovat.

Ulterior, dacă vinovăția îi va fi demonstrată, Nistor Grozavu riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare până la 10 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *