CSI / RusiaInternațional

Fostul șef al armatei btitanice: Războiul în Ucraina a ieșit diferit de ceea ce și-a imaginat Putin. E cel mai rău scenariu al său

Războiul lui Putin în Ucraina s-a transformat într-un „scenariu de coșmar” pentru el, a declarat fostul șef al armatei britanice Generalul Lord Richard Dannatt la postul britanic Sky News, potrivit The Guardian.

Războiul pe care Rusia îl poartă în prezent în Ucraina nu decurge așa cum a sperat președintele rus a declarat fostul șef al armatei britanice.

Totodată, Lord Richard Dannatt a explicat că forțele rusești au fost nevoite să „recalibreze” ceea ce fac, deoarece nu au reușit să obțină o victorie rapidă asupra forțelor armate ucrainene.

„Cred că războiul a ieșit complet diferit de ceea ce și-a imaginat Vladimir Putin. Acesta este probabil cel mai rău scenariu al său, scenariul său de coșmar”, a mai afirmat Dannatt.

„Dacă ne întoarcem cu șase luni în urmă, la 24 februarie… ceea ce avea el în minte și ceea ce aștepta presa internațională era o lovitură fulgerătoare din Belarus până la Kiev pentru a-l răsturna pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru a schimba regimul de la Kiev, pentru a schimba guvernul Ucrainei și, hei, gata, Ucraina ar fi ajuns sub controlul Rusiei”, a continuat el.

„Dar, bineînțeles, acest lucru nu s-a întâmplat. Acest lucru a însemnat că rușii au trebuit apoi să recalibreze ceea ce încercau să facă”, a conchis Lord Dannatt.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *