Eveniment

Fostul Șef al CCA, Terente Cherdivară a fost CONDAMNAT la 7 ani de închisoare

Terente Cherdivară va mai plăti o amendă de circa 20 mii de lei și nu va mai putea ocupa funcții publice pe un termen de 3 ani. 

Decizia a fost pronunţată de Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău care a admis contestaţia procurorilor asupra sentinţei primei instanţe.

Amintim că, la 27 aprilie 2011, Judecătoria sectorului Centru l-a condamnat pe Cherdivară pentru „trafic de influență” la 4 ani de puşcărie cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de trei ani.

Procuratura a acumulat suficiente probe şi a demonstrat în instanţa de judecată că în ianuarie 2011 inculpatul a estorcat 110 mii de lei de la un agent economic pentru a nu iniţia controale de verificare a calităţii mărfurilor şi volumelor serviciilor îndeplinite, în rezultatul executării contractului de achiziţii semnat cu CCA. La data de 21 ianuarie 2011 acesta a fost reţinut în flagrant la sediul CCA imediat după primirea banilor.

Urmărirea penală în dosarul fostului preşedinte al CCA, Gheorghe Gorincioi, care a fost pus sub acuzaţie oficială pentru corupere pasivă, continuă să fie exercitată de Centrul Naţional Anticorupţie într-o procedură separată.

Sursa: PG

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *