Externe

Fostul șef al Hamas cheamă la proteste și face apel la țările vecine să intre în războiul împotriva Israelului

Khaled Meshaal, fost şef al grupării islamiste Hamas, a cerut organizarea unor manifestaţii în întreaga lume musulmană, în sprijinul palestinienilor, şi a îndemnat ţările vecine să intre în războiul împotriva Israelului, transmite miercuri, 11 octombrie, scrie Agerpres.

De asemenea, el conduce în prezent oficiul pentru diaspora al Hamas şi locuieşte în Qatar.

Trebuie ”să ne îndreptăm spre pieţele şi străzile din lumea arabă şi musulmană vineri”, a declarat Meshaal într-o declaraţie înregistrată trimisă agenţiei.

Oficialul palestinian consideră că guvernele şi popoarele din Iordania, Siria, Liban şi Egipt sunt datoare în cea mai mare măsură să îi susţină pe palestinieni.

”Triburi ale Iordaniei, fii ai Iordaniei, fraţi şi surori din Iordania (…) Acesta este momentul adevărului, iar frontierele sunt aproape de voi, vă cunoaşteţi cu toţii responsabilitatea”, a afirmat el, insistând: ”Către toţi învăţaţii care predică jihadul (…) către toţi cei care predau şi învaţă, acesta este momentul pentru a aplica” teoriile.

Reuters reaminteşte că în Iordania şi Liban trăiesc cei mai mulţi refugiaţi palestinieni.

Apelul lui Meshaal a fost lansat în contextul avertismentului Israelului că îşi va amplifica printr-o ofensivă terestră reacţia la atacul de sâmbătă al Hamas pe teritoriul israelian. Aviaţia militară israeliană a lovit marţi noaptea peste 200 de ţinte în oraşul Gaza.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, controlată de Hamas, a anunţat că riposta israeliană s-a soldat cu cel puţin 950 de morţi şi 5000 de răniţi în enclava palestiniană aglomerată de pe coasta Mediteranei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Dobitocul asta n-are nici cea mai mica urma de empatie fata de oamenii nevinovati care au murit din cauza lor,
    Un CRIMINAL Sadic !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *