CSI / Rusia

Fostul şef de cabinet al lui Ianukovici a fost împuşcat

Kliuev s-ar afla în spital, fiind rănit la picior, transmite RBK Ucraina, citind surse din administraţia prezidenţială.

„Acasă la Andrei Kliuev au fost două atacuri, pe 23 şi 24 febr. La al doilea au participat peste 20 de oameni înarmaţi, atunci a fost rănit în picior cu o armă de foc“, au declarat surse apropiate pentru agenţia RBK Ucraina, precizând că viaţa lui nu este în pericol. RBK adaugă că mai multe organizaţii media au scris că Andrei Kliuev s-a aflat alături de Ianukovici în avionul cu care acesta a plecat vineri din Kiev la Harkov.

Pe numele preşedintelui demis Viktor Ianukovici şi a mai multor foşti oficiali din regimul său au fost emise mandate de arestare pentru „omor în masă”. Viktor Ianukovici nu a mai fost văzut de sâmbătă. El a plecat din capitala tot mai primejdioasă pentru el la Harkov, oraş aflat în apropiere de graniţa cu Rusia şi tradiţional pro-est.

loading...

Acolo a aflat că a fost demis de Parlament, care a decis şi devansarea datei pentru alegeri anticipate parlamentare şi prezidenţiale pentru 25 mai în loc de decembrie, aşa cum dorea Ianukovici. Ianukovici încercase în timpul zilei de sâmbătă să fugă din ţară la bordul unui avion, căruia nu i s-a permis însă să decoleze de la Doneţk.

Însoţitorii lui Ianukovici au încercat chiar să-i mituiască pe angajaţii aeroportului din Doneţk, oraş puternic industrializat din estul ţării şi una dintre cele mai puternice zone pro-Rusia, pentru a-i lăsa să plece. Nimeni nu a putut specifica însă care era destinaţia finală a aparatului de zbor. Preşedintele a plecat apoi cu o maşină de la aeroport. De atunci însă nu s-a mai auzit nimic de preşedintele demis de parlament, iar purtătorul său de cuvând a declarat duminică dimineaţă că nu ştie unde se află Ianukovici.

sursa: adevarul.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.