Social

Fostul sportiv Iov Șoltoianu – plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

Fostul sportiv Ion Șoltoianu, bănuit că ar pretins ilegal de la un bărbat peste cinci milioane de lei, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), procurorii i-au formulat învinuirea după ce acesta ar fi pretins prin șantaj bani de la un fost coleg deținut, transmite Jurnal.md.

Măsura a fost aplicată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Investigațiile continuă, timp în care acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, l-au reținut pe fostul sportiv Ion Șoltoianu pe 11 aprilie curent. Acesta este bănuit că, în timp ce era în penitenciar, începând din 2019, a pretins ilegal de la un alt deținut peste 5.000.000 de lei.

Potrivit Poliției, victima este un bărbat de 45 de ani din Chișinău, care în perioada de debut a șantajului își ispășea pedeapsa pentru escrocherie, iar învinuitul – pentru omor. Șantajul însă a continuat și după eliberarea acestora din penitenciar, timp în care învinuitul îl amenința pe bărbat și familia sa cu violență fizică și cu moartea, de către membrii unor organizații criminale și de către conducătorii acestora din țară și de peste hotare.

Urmare a denunțului depus de către victimă, oamenii legii au descins cu percheziții la învinuitul de 55 de ani, după care l-au reținut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *