Economie

FOTO. 45 de antreprenori vor primi granturi de până la două milioane de lei pentru dezvoltarea afacerilor

Un număr de 45 de antreprenorii din Republica Moldova vor beneficia de granturi de până la 2 milioane de lei (100 de mii de euro) pentru dezvoltarea, modernizarea, digitalizarea sau internaționalizarea afacerilor. Proiectele investiționale au fost aprobate de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), transmite MOLDPRES.

Suma totală a granturilor constituie circa 22 milioane de lei. Acestea sunt acordate din bugetul de stat, Uniunea Europeană și Banca Mondială.

Din numărul total de noi beneficiari, 24 activează în mediul rural, iar 21 își desfășoară activitatea în mediul urban. Dintre aceștia, șapte afaceri sunt gestionate de tineri și 20 de femei. Agenții economici vor accesa finanțare nerambursabilă prin intermediul Programelor de stat – Programul de Atragere a Remitențelor în Economie PARE 1+2, Transformare digitală, Ecologizarea IMM, Programul de creștere a competitivității la export și internaționalizarea ÎMM și Retehnologizare și Eficiență Energetică.

Investițiile care urmează a fi făcute vor fi direcționate pentru achiziționarea echipamentelor și utilajelor performante, instalațiilor de valorificare a surselor de energie alternativă, servicii de cercetare de piață, servicii elaborare design standuri și materiale promoționale pentru participare la expoziții internaționale, softuri pentru digitalizarea procesului de producere, servicii de promovare a afacerii, servicii de certificare, consultanță în pregătirea echipei pentru export și vânzări.

ODA recepționează în regim continuu proiecte investiționale pentru accesarea suportului nerambursabil, fără a fi stabilită o perioadă exactă în acest sens.

img23006932
img23006932
img23006932

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *