Social

FOTO. A încercat să scoată din R. Moldova 398 de monede fără a le declara. Un bărbat riscă să fie sancționat contravențional

Un bărbat cu dublă cetățenie (Moldova/Canada), în vârstă de 60 de ani, a încercat să scoată din țară 398 de monede, fără a le declara. Monedele, presupuse a fi din metal prețios, au fost depistate în bagajul pasagerului, pe Aeroportul Internațional Chișinău, scrie Deschide.md.

Poliția de Frontieră precizează că pe 19 iunie, pe direcția de ieșire din Republica Moldova cu ruta „Chișinău-Viena”, echipa comună de control a găsit cele 398 de monede care au fost ascunse în cadrul controlului de specialitate.

Ulterior, monedele au fost ridicate și sunt pasibile confiscării, iar persoana riscă să fie sancționată contravențional.

Toate monedele din metal prețios, dar și altele care au valoare culturală sau istorică obligatoriu trebuie să fie declarate conform legislației în vigoare. Pentru transportarea acestora în afara țării trebuie să fie prezentate acte eliberate de către instituțiile de resort.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *