Social

FOTO. A organizat migrarea ilegală a ucrainenilor, apoi a încercat să mituiască un polițist de frontieră. Ce pedeapsă riscă individul?

Un conațional, depistat la frontieră în timp ce asigura pentru doi bărbați ucraineni să ajungă ilegal în Republica Moldova, a încercat să ofere mită unui polițist de frontieră pentru a-și recupera mașina, ridicată într-un caz de organizare a migrației ilegale, iar în rezultat s-a ales cu un al doilea dosar penal, deschis pentru corupere activă.

Astfel, pin cercetările preliminare, conform unei informații operative precum că un locuitor al raionului Ceadîr Lunga organizează trecerea ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii Ucrainei, contra mijloacelor bănești, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei au demarat acțiuni ample pe linia de control și supraveghere a segmentului de competență. Ca urmare au fost depistate în flagrant patru persoane, doi cetățeni ucraineni și doi cetățeni moldoveni, ultimii au reușit să fugă de la fața locului, abandonând și mijlocul de transport. În declarații, bărbații ucraineni au recunoscut că ilegal au intrat în R. Moldova și că ar fi plătit suma de 3500 dolari moldovenilor pentru a le facilita trecerea frontiera de stat.

La scurt timp, suspecții au fost identificați, unul dintre ei fiind și persoana pe care exista informații operative. În cadrul procedurilor de documentare a cazului, anume acest moldovean a propus și a transmis angajatului Poliției de Frontieră, cu funcție de conducere, o sumă de 700 dolari, pentru a-și restitui mașina. Încercarea de oferire a mitei a fost denunțată la CNA.

În fapt, au fost pornite două cauze penale: organizarea migrației ilegale, diferite materialele acumulate la PCCOCS oficiul Sud, corupere activă – CNA oficiul Sud.

Poliția de Frontieră asigură că va întreprinde și în continuare un spectru larg de măsuri specifice privind combaterea migrației ilegale, dar și promovarea angajaților care denunță orice ilegalitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *